Előfizetői tartalom

Ilyet még soha sem csinált Brüsszel: felfüggeszti a deficitre vonatkozó szabályokat

Az Európai Bizottság eddig még soha nem alkalmazott intézkedésről döntött pénteken a koronavírus-járvány okozta gazdasági hatások mérséklése érdekében. Felfüggeszti a tagállamok költségvetési hiányára vonatkozó szigorú költségvetési szabályokat. Mostantól minden adott ahhoz, hogy a kormányok, így a magyar is, szórja a pénzt a gazdasági továbbfertőzés mielőbbi megakadályozása érdekében.

Rendkívüli lépés A Bizottság pénteken a koronavírus-világjárványra való gyors, erőteljes és összehangolt reagálásra irányuló stratégiája keretében javaslatot tesz a Stabilitási és Növekedési Paktumban szereplő általános mentesítési záradék alkalmazására (a lehetőség 2011-es rendelkezésre állása óta erre még egyszer sem volt példa). A Tanács jóváhagyását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés