Előfizetői tartalom

1,2 milliárd embert küldtek váratlanul karanténba, milliók kerülhetnek az éhhalál szélére

Teljes kijárási tilalmat és országos házikarantént hirdetett Narendra Modi miniszterelnök Indiában tegnap, de a belügyminisztérium később közölt irányelvei szerint az élelmiszerboltok, patikák, infrastrukturális intézmények mégis zavartalanul üzemelhetnek tovább. Ennek ellenére a rendőrség nagyon szigorúan lép fel az otthonelhagyók ellen, sőt, üzleteket is bezárnak. Bár úgy tűnik, még az indiai hatóságok sem tudták eldönteni, hogy most akkor teljes vagy részleges karantén lesz-e, bármelyik mellett szülessen meg a döntés, milliókat fenyeget a korlátozások miatt éhezés, netán éhhalál. Vannak elemzők, akik szerint szabályos társadalmi felkelést hozhat Indiában az országos karantén, de nincs más módja annak, hogy a rossz higiéniai körülményekkel rendelkező országban egy még nagyobb katasztrófát elkerüljenek.

Teljes tiltás? Tegnap a világ eddigi legszigorúbb intézkedését hirdették ki az 1,2-1,3 milliárd fős Indiában: Narendra Modi miniszterelnök házi karanténba parancsolta az ország teljes lakosságát. Alig négy órás felkészülési időt kapott a világ második legnépesebb országa, aztán érvénybe lépett a teljes kijárási tilalom, amely három hétig tart majd. Teljes tiltás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés