Előfizetői tartalom

Történelmi tabuk dőlnek le – Sosem látott lépéseket hozott a koronavírus

Napról napra sorakoznak a „történelmi” és a „sosem látott” kifejezések, folyamatosan újabb és újabb tabuk dőlnek le. A jegybankok részben a 2008-2009-es tapasztalatokból okulva minden eszközt bevetnek, hogy tompítsák a gazdaság visszaesését és lerövidítsék a recessziót. Emellett minden eddiginél nagyobb költségvetési élénkítő csomagok formálódnak világszerte. A legnagyobb tabu, a monetáris finanszírozás tilalma egyelőre nem dőlt le, de erősen inog. A nehéz helyzetben a jegybankok teremtik majd elő a szükséges pluszforrásokat.

A jegybankok minden fegyvert elővettek Az utóbbi hetek arról szóltak, hogy a fejlett világ jegybankjai minden eszközzel igyekeztek védekezni a koronavírus gazdasági hatásai ellen. Ez a kamatok csökkentése mellett likviditásbővítésben és eszközvásárlásokban merült ki, vagyis a konvencionális és a nem konvencionális eszköztárat is bevetették. Kapcsolódó cikkünk 2020....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái