Gazdaság

Trump mégiscsak a tényekre és az orvosokra hagyja a döntést a szigorítások feloldásában

MTI
Az új típusú koronavírus-járvány terjedése elleni küzdelmet irányító amerikai kormányzati munkacsoport egészségügyi szakemberei döntenek majd a szigorítások enyhítéséről - jelentette ki Donald Trump a Fehér Házban tartott sajtókonferenciáján, helyi idő szerint kedden délután.

Az amerikai elnök néhány órával azt követően nyilatkozott így, hogy egy televíziós beszélgetésben a szigorítások enyhítését, valamint a munkába való visszatérést szorgalmazta, leszögezve, hogy tervei szerint az Egyesült Államokban már április közepén ismét a régi kerékvágásban zajlik majd az élet.

A friss sajtótájékoztatón Trump megismételte ugyan, hogy reményei szerint április közepén minden újraindulhat, ugyanakkor hangsúlyozta,

a tények alapján döntenek majd a gazdaság, és általában a munkahelyek újranyitásáról.

Kiemelte: erről a munkacsoportnak a sajtóértekezleten részt vevő két tagja, Deborah Birx orvos, illetve az országos allergológiai és járványügyi intézetet vezető Anthony Fauci által megállapított tények alapján fog határozni.

Az elnök tájékoztatott arról, hogy New York államba a szövetségi katasztrófa-elhárítási ügynökség (FEMA) további lélegeztetőgépeket szállít, és már úton vannak a kórházhajók New York, Los Angeles és Seattle felé is. Újságírói kérdésre válaszolva Trump kijelentette, a szigorítások enyhítése elsősorban az agrárállamokat, valamint Texast érintheti.

Anthony Fauci hozzátette, egyelőre "nagyon képlékeny", hogy mikor enyhíthetnek a szigorú intézkedéseken. Deborah Birx pedig közölte, eddig mintegy 370 ezer vírustesztet végeztek szerte az országban. Megerősítette, hogy jelenleg leginkább New York államban aggasztó a helyzet, ezért arra kért mindenkit, aki az elmúlt hetekben ott járt, hogy hazatérve okvetlenül vonuljon önkéntes karanténba, legalább két hétre.

Ez a magyar boltok nagy trükkje: erre érdemes figyelni
moszkva_voros_ter_shutter
koronavírus coronavirus virus
Drámai fordulat Amerikában - Sokan már a következő válságra készülnek?
szíria háború
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
koronavírus fertőtlenítő maszk covid járvány