Előfizetői tartalom

Ébresztő: a deficit elszáll, már csak az a kérdés, mikor és mennyire!

Tombol a koronavírus-járvány, súlyos áldozatokat szed Európában, ágazatok állnak a földbe, teljes gazdaságok satufékeznek és a kormányok sorra jelentik be fiskális mentőcsomagjaikat. Úgy tűnik, hogy már-már a kormány is eljátszik a gondolattal, hogy elengedi a deficitet. Ugyanakkor a mértéket tekintve mintha nem lennének realisták a várakozások, és elfelejtődik, hogy a jelenlegi helyzetben magától is elszabadul a deficit.

Napról napra romlanak a gazdasági kilátások az egész világon, Európára vonatkozóan sorozatban jelennek meg a recessziós forgatókönyvek és ennek megfelelően Magyarországon is alapjaiban íródtak át a gazdasági előrejelzések. Nem véletlen, hiszen a nagy autógyáraink leálltak, a beszállítói szektor még így-úgy megy, de itt is jönnek a sorozatos termelésfelfüggesztések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés