Előfizetői tartalom

Kijárási korlátozás a koronavírus ellen - Hogy áll Magyarország a többiekhez képest?

Zsoldos Ákos
Magyarországon ma életbe lépett a tegnap bejelentett kijárási korlátozás. Európa több országában is érvényben voltak már hasonló intézkedések, ezért hajlamosak lehetünk azt gondolni, hogy az intézkedést későn hoztuk meg. Ha viszont megnézzük az esetszámokat, amikor az intézkedést az országok bevezették, akkor kijelenthető, hogy Magyarország a leggyorsabbak között volt - főleg annak fényében igaz ez, hogy sok európai országban még ma sincs érvényben. A nyugati és déli országok viszont hiába léptek időben elsőként, az esetszámokat nézve már elkéstek. Európai körkép a kijárási korlátozásról.

Tegnap 300 koronavírusos beteg volt az országban, és mivel az operatív törzs szerint már a csoportos megbetegedések időszakából hamarosan átlépünk a tömeges megbetegedések időszakába, indokoltnak látták a járványügyi intézkedések szigorítását. A ma életbe lépett a kijárási korlátozás (amit Orbán Viktor miniszterelnök tegnap reggel jelentett be) értelmében mától...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái