Előfizetői tartalom

Bajban vannak a magyar zöldségesek, eltűntek a vásárlók a hazai piacokról

Egyelőre van elég zöldség és gyümölcs a hazai boltok polcain, az importáruknál viszont hiány is lehet, ha nem oldódik meg a zavartalan áruforgalom. Nagyobb baj, hogy a koronavírus miatt hozott intézkedések következtében a nagybani piacokról eltűntek a külföldi felvásárlók, a hazai éttermek és vendéglátóipar kereslete drasztikusan visszaesett, sőt, még az áruházláncok is kevesebb zöldséget és gyümölcsöt vesznek, mint eddig, ez pedig nehéz helyzet elé állítja a magyar termelőket. Európa más országaiban sem jobb a helyzet.

Bajban Európa ellátása Korábban már írtunk arról, hogy a beszállítók szerint egyre kevesebb lesz Európában a megvásárolható friss zöldség és gyümölcs, miután a koronavírus terjedése jelentősen lelassította az árumozgást, ahogyan a betakarításhoz és szedéshez szükséges munkások mozgását is. Kapcsolódó cikkünk 2020. 03. 26. Árnyhadsereget toboroznak - Egyre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés