Előfizetői tartalom

Surányi György a koronavírus-válságról: Ki ült tehát fordítva a lovon?

Surányi György
Igazán felkavaró az MNB két, hazai és nemzetközi színtéren is méltán neves középvezetőjének a jelenlegi válságra adott javaslataimra írott válasza. Ezt kénytelen vagyok az MNB hivatalos reagálásának tekinteni. Fel sem tételezem, hogy a bank vezetőinek jóváhagyása nélkül lehetne fontos kérdésekben még ilyen tekintélyes vezetőknek is magán véleményt megfogalmazni. Különösen megnyugtató a válaszból tükröződő magabiztosság. Magam is szeretném osztani és erőt meríteni belőle. Ami egy kicsit elbizonytalanít, az legfeljebb a piac méltatlan viselkedése.

A sikert sikerre halmozó jegybank akkora bizalmat élvez, hogy a forint árfolyama, ha nem is naponta, de hetente történelmi mélypontra zuhan, ezzel is erősítve nemzeti büszkeségünket. Ezt bizonyára az a látnoki előrejelzés is erősíti, mely szerint a világon egyedülálló teljesítményként idén a magyar gazdaság, mint high pressure economy 2-3%-kal fog növekedni (tőlem lehetne...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái