Előfizetői tartalom

A koronavírus-járvány után nagyobb súlyt kaphatnak a tiszta energiaforrások

Megkezdtük az első hazai megújuló energia támogatási (Metár) tender eredményeinek kiértékelését, amely „hozta” azt, amit vártam tőle, ez ritka fejlemény egy új pályázati program esetén – fogalmazott Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára a Portfolio-nak adott interjúban. Elmondása szerint a 2050-es klímasemlegesség elérését célzó munka a járványhelyzetben is folytatódik, a kormány ugyanakkor az európai klímatörvény jelenlegi tervezetével és az igazságos átmenet alapra (Just Transition Fund) vonatkozó javaslattal sem ért teljes mértékben egyet. A következő tíz év nagyszabású erdőtelepítéseit jelentős részben a szén-dioxid-kvótabevételekből befolyó forrásból finanszíroznák.

Hogyan értékeli az első METÁR-tender eredményeit - okoztak-e meglepetést Önnek előzetes várakozásaihoz képest, ha igen, például miben? A következő tender mely paraméterekben változhat, és várhatóan körülbelül mikor hirdethetik meg? Az első METÁR-tender minden lényeges vonatkozásban „hozta” azt, amit vártam tőle, ez ritka fejlemény egy új pályázati program esetén....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés