Előfizetői tartalom

Jó időre elintézhette az alacsony áramárakat a koronavírus-járvány

Jelentősen visszavetette az európai villamosenergia-igényeket és az áramtőzsdei árfolyamokat a koronavírus-járvány, illetve az arra adott reakciók. A vírushelyzet energiapiaci kereslet-kínálat szempontjából is meghatározó lefutásával kapcsolatos várakozások jelenleg meglehetősen bizonytalanok, de a keresletet és az árakat a következő hónapokban még biztosan nyomás alatt tarthatja a járvány.

Mintegy 5 százalékkal mérséklődött Magyarország teljes áramigénye március végéig - közölte a Mavir átviteli rendszerirányító érdeklődésünkre. Míg azonban az ipari fogyasztás csökkent, addig a lakossági fogyasztás érzékelhetően bővült az otthon töltött idő hosszának növekedésével párhuzamosan. A koronavírus járvány hatásait a villamos energia fogyasztás tekintetében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés