Előfizetői tartalom

Tesco, Spar, Lidl, Aldi - Nekik fájhat igazán a kormány új különadója

A kormány oda nyúlt első körben a járvány elleni küzdelem finanszírozása érdekében, ahol pénzt lát: a kiskereskedelmi szektor legnagyobb szereplőit sújtja különadóval. A nem meglepő lépés mindenesetre érdekes: a teljes csomaghoz viszonyítva elenyésző összegnek tűnik a 36 milliárd forintos, kiskereskedelmi különadó-bevétel, a deficit ekkora mértékű elengedését várhatóan elbírta volna a költségvetés. Nem ez volt azonban a cél, inkább üzenet értéke van az extra tehernek.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatása szerint a járvány elleni védekezési alap egyik forrása lesz a multinacionális láncokat terhelő kereskedelmi adó, ennek mértéke mintegy 36 milliárd forint bevételt jelenthet. "Ezt az adót a kormány már egyszer kivetette, akkor az Európai Unióval folytatott vitát eredményezett és az Európai Unió Bíróságán ezt az ügyet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés