Előfizetői tartalom

Parádés lépés a franciáknál: 200 ezer kényszerszabadságon lévő ember mehet ki a földekre dolgozni

MTI
Sikeresnek bizonyult a francia mezőgazdasági miniszter felhívása, amely a koronavírus-járvány miatt kényszerszabadságon lévő és tétlenné vált embereket arra kérte, hogy "menjenek ki a földekre dolgozni", ezzel segítve az idénymunkások nélkül maradt mezőgazdaságot. A kampánynak köszönhetően néhány nap alatt 207 ezer önkéntes jelentkezett - értesült a Le Journal du Dimanche (JDD) című vasárnap megjelenő hetilap.

Didier Guillaume mezőgazdasági miniszter március 24-én arra kérte a tétlenségre kényszerült emberektől, hogy "csatlakozzanak a francia mezőgazdaság nagy hadseregéhez", amely munkaerőhiánytól szenved. Kétszázezer közvetlen munkahely áll jelenleg rendelkezésre a külföldi munkaerőtől megfosztott mezőgazdaságban, amelyet általában a földeken alkalmaznak - mondta a tárcavezető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés