Előfizetői tartalom

9000, 900 vagy 90? A nagy magyar mentőcsomag-matek

Mekkora a kormány koronavírus-válságban alkotott mentőcsomagja? 9000 milliárd forint? 2000 milliárd? 900 milliárd? Nulla? Nem csoda, ha összezavarodik az ember, mert a programot szétaprózott, a nagy képet egyben szinte sosem mutató információkból kellett összerakni, ami nem egyszerű feladat. Most, hogy nagyjából kitisztult a kép, megpróbálunk rendet rakni a számrengetegben, és néhány nem túl hízelgő következtetést is kénytelenek vagyunk levonni.

Kezdjük a nagy számmal! A teljes csomag a GDP 18-20%-át teszi ki a kormány számításai szerint, Palkovics László miniszter 9200 milliárd forintot említett. Ennek nem minden eleme ismert még, de mivel a kommunikáció nagyon zavaros, a Magyar Nemzeti Bank tegnapi bejelentéseivel együtt akár ennél nagyobb számot is lehetne mondani. Lássuk a részleteket! A nagy tömeg A 9200 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés