Előfizetői tartalom

Csak pozitívan: 12 tény, ami után te is optimistább leszel a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

"A világ már soha nem lesz olyan, mint a vírus előtt volt. A nyugati civilizáció veszélybe került. A vírus örökre velünk marad, és addig a társadalom 70%-át megfertőzi. Nem tudunk tenni semmit, a vírus tovább pusztít majd." Az ilyen és ehhez hasonló mondatok mindennaposak manapság. A kétségbeesés és az általános rossz hangulat érthető, hiszen az emberiséget olyan sokk érte, amilyenre nem volt felkészülve. Ilyen körülmények között hajlamosak vagyunk a valósnál borúsabban látni a tényeket, és a pesszimista kimenetellel számolni alapforgatókönyvként. A helyzet valóban komoly, de azért vannak olyan pozitív tények és fejlemények, amelyek a járványhelyzet objektív megítéléséhez pont annyira szüskégesek, mint a napi halálozás alakulásának figyelembe vétele. A pozitívumokról viszont hajlamosak vagyunk megfeledkezni, ezért mi most összegyűjtöttük őket, hogy bebizonyítsuk: a modern kori történelem nem most ér véget.

Hajlamosak vagyunk a valósnál negatívabban látni a helyzetet A koronavírus túlzás nélkül az egyik napról a másikra alakította át az életünket. Az egyik pillanatban még azon szomorkodtunk, hogy az idei gazdasági növekedés Magyarországon nem biztos, hogy eléri a 4%-ot, a következő pillanatban már a -4%-nak is örülnénk. A munkavállalók egy hónapja azon gondolkodtak, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés