Előfizetői tartalom

Koronavírus: még el sem indult, máris megbukni látszik a kormány gazdasági csodafegyvere

A bezárásra kényszerült cégek teljeskörű támogatása, megmentése, ágazattól függetlenül. A munkahelyvédelmi bértámogatás rendszerének kiegészítése, nagyságrendjének növelése. A koronavírus-járvány miatt teljes leállásra ítélt vállalkozások valódi támogatása. A jelenlegi támogatási rendszer bonyolult, nem nyújt érdemi előnyt a hazai cégeknek - így lehet összefoglalni a magyar vállalkozói közösség véleményét a sajátos magyar Kurzarbeitról. Mindezek alapján kijelenthető: a járvány miatt hozott legfontosabb gazdaságpolitikai intézkedés még a hatályba lépés előtt kudarcot vallott jelenlegi formájában.

Nem túlzás kijelenteni, hogy százezrek várták azt a kormányrendeletet, ami nagypénteken megjelent. Ez a kormánydöntés tartalmazta ugyanis, hogy a kormány pontosan hogyan segít a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe sodródott cégeknek. Azt is tudjuk, hogy számtalan cégtulajdonos, vállalatvezető ettől a kormányzati lépéstől tette függővé, hogy miként alkalmazkodik...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái