Előfizetői tartalom

Koronavírus: még el sem indult, máris megbukni látszik a kormány gazdasági csodafegyvere

A bezárásra kényszerült cégek teljeskörű támogatása, megmentése, ágazattól függetlenül. A munkahelyvédelmi bértámogatás rendszerének kiegészítése, nagyságrendjének növelése. A koronavírus-járvány miatt teljes leállásra ítélt vállalkozások valódi támogatása. A jelenlegi támogatási rendszer bonyolult, nem nyújt érdemi előnyt a hazai cégeknek - így lehet összefoglalni a magyar vállalkozói közösség véleményét a sajátos magyar Kurzarbeitról. Mindezek alapján kijelenthető: a járvány miatt hozott legfontosabb gazdaságpolitikai intézkedés még a hatályba lépés előtt kudarcot vallott jelenlegi formájában.

Nem túlzás kijelenteni, hogy százezrek várták azt a kormányrendeletet, ami nagypénteken megjelent. Ez a kormánydöntés tartalmazta ugyanis, hogy a kormány pontosan hogyan segít a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe sodródott cégeknek. Azt is tudjuk, hogy számtalan cégtulajdonos, vállalatvezető ettől a kormányzati lépéstől tette függővé, hogy miként alkalmazkodik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés