Előfizetői tartalom

Megszólalt Soros György a koronavírus-válságról: csak állami pénzosztással kerülhető el a katasztrófa

Portfolio
A munkabérek kifizetésének közvetlen, állami átvállalásával kell meggátolni az amerikai munkaerőpiac drasztikus összeomlását – írja Soros György és Eric Beinhocker, a University of Oxford professzora közös cikkében. A szakemberek szerint a tömeges elbocsátások miatt veszélybe kerül a gazdasági helyreállás üteme is, a segítséget a munkavállalóknak közvetlenül, elektronikus úton kell eljuttatni ahelyett, hogy bankokon vagy vállalatokon keresztül tesszük ezt – javasolják a Los Angeles Timeson közzétett véleménycikkükben.

Eddig 17 millió amerikai vesztette el az állását 3 hét alatt, április 4-ig, az INET előrejelzése szerint akár 24%-ig is felszaladhat a munkanélküliség a következő hetekben, ami 37 millió amerikai állás elvesztését jelentené – írják a cikkben. Ez a ’30-as évek nagy gazdasági világválságához hasonló érték lenne.   Sorosék szerint a cél az, hogy a gazdaságot „alvó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés