Előfizetői tartalom

A koronavírus csak a kezdet, sok országnak csak ezután jöhet az igazi pokol

Ma még a legtöbb ország azzal van elfoglalva, hogy minden lehetséges eszközzel tompítsa a koronavírus gazdasági kárait, korábban sosem látott költségvetési élénkítő csomagokat raktak össze. Sok esetben azonban éppen ez, illetve az ebből következő adósságnövekedés hozhatja el az igazi kínokat, hiszen az adósságok emelkedése újabb válsághoz és recesszióhoz vezethet – figyelmeztet az Economic Intelligence Unit (EIU) elemzése. A problémát most már késő lenne orvosolni, hiszen a világ eleve magas adóssággal megy bele a jelenlegi válságba, így csak remélni lehet, hogy ezek az adósságbombák nem robbannak fel a következő években.
Mindenki támogatni igyekszik a gazdaságot, de lehet, hogy ez lesz a vesztünk A koronavírus-járvány természetes gazdasági reakciót váltott ki a kormányokból: mindent megtesznek, hogy támogassák a fogyasztók és vállalkozások millióit, ennek érdekében hatalmas költségvetési élénkítésbe kezdtek. Ez valóban jótékony hatással lehet a gazdaságra, gyorsabb lehet a kilábalás...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái