Előfizetői tartalom

Végre kiderült, honnan lesz pénze Magyarországnak a koronavírus-járvány kellős közepén

Jelentősen átírta a terveket a koronavírus-járvány, emiatt a korábban tervezettnél sokkal több finanszírozásra lehet szüksége a magyar államnak 2020-ban. Ráadásul a lakossági papírok sem pörögnek úgy, mint eddig. A pluszforrást az ÁKK elsősorban piaci kötvények értékesítéséből is jelentősebb devizakötvény-kibocsátásból fedezné a friss finanszírozási terv szerint.

Minden tervet átírt a járvány A koronavírus-járványnak köszönhetően a korábbi tervekhez képest jelentősen magasabb költségvetési hiánnyal számolhatunk 2020-ban, bár a kormány így is igyekszik a GDP 3%-a alatt tartani a deficitet. De még a 2,7%-os cél is jóval meghaladja az eredeti 1%-os tervet, ami miatt a finanszírozási célokat is át kellett írni. Éppen ezért tette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés