Előfizetői tartalom

Koronavírus: a mezőgazdaság rövid távon megússza, hosszabb távon viszont már baj lehet

A koronavírus 100 éve nem látott mértékben veti vissza a gazdaságot, vállalati csődöket hoz el, a munkanélküliség az egekbe ugrik, és nem kizárt, hogy az életszínvonal csak 1-2 év múlva éri el a március eleji szintet. Egy dolog azonban válságban sem változik: az embernek ennie kell. Ez az egyszerű gondolat adja az alapját annak, hogy az agrárium miért nem sorolható a leginkább veszélyeztetett ágazatok közé. A Portfolio ágazati körképének többi iparági megszólalójához képest a mezőgazdasági szereplők optimisták, mi azonban felhívjuk a figyelmet néhány veszélyes tényezőre, ami miatt hosszabb távon is gondot okozhat az ágazatban a járvány. Valamekkora kibocsátáscsökkenés - bár nem lesz akkora, mint sok másik ágazatban - azért valószínű forgatókönyv.

Egyre többet tudunk a koronavírus magyar gazdaságra gyakorolt hatásáról, nagyjából kezdjük látni, hogy mely ágazatokat milyen mértékben érinti a válság, pontos adatok azonban még nem állnak rendelkezésre. A koronavírus-válság sajátos hatása, hogy több ágazatban a kibocsátás szinte nullára esett vissza, más ágazatokban az időszakosan megugrott kereslet még átmeneti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés