Előfizetői tartalom

Ez már tényleg a fordulat a kivándorlásban? Már Németországban is csökken a magyarok száma

Beke Károly
Tizenöt éve nem történt olyan, mint 2019-ben: csökkent a Németországban élő magyarok száma a helyi statisztikai hivatal (Destatis) adatai szerint. Persze a néhány száz fős visszaesés inkább stagnálásnak mondható, de az elmúlt évek trendje egyértelműen csökkenő kivándorlási hajlandóságot mutat. A rossz hír, hogy még így is több mint 200 ezren élnek az országban, és tavaly is majdnem 1300 magyar gyermek születhetett Németországban. Közben viszont Ausztriába tavaly is folytatódott a magyarok kivándorlása, majdnem ötezerrel élnek többen ott, mint egy évvel ezelőtt.

Szép lassan csordogálnak az adatok az Európában élő magyarokról Megszokhattuk, hogy tavasszal az európai országok statisztikai hivatalai fokozatosan frissítik előző évi adataikat a lakosság összetételéről. Magyar szempontból ez a külföldön élő magyarok száma miatt fontos, a Portfolio már évek óta nyomon követi az Európai Unióban élők számát. Tavaly nagyjából 600...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái