Előfizetői tartalom

Koronavírus Magyarországon: eddig nem látott adatokat ismerhetünk meg

A 4 orvostudományi egyetem részvételével, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával országos reprezentatív epidemiológiai kutatás indul. Ennek keretében 17 ezer ember esetében végeznek koronavírus-tesztelést - jelentette be kedden, a Semmelweis Egyetem rektora, Merkely Béla. A vizsgálatsorozat célja, hogy pontos képet kapjanak a járvány kiterjedéséről és az új típusú koronavírussal fertőzöttek és átfertőzöttek valós számáról. A projekt jelentőségét jól mutatja, hogy az eredményre részben építkezhet a gazdaság újraindítását tervező kormány, de hasznos lehet járványügyi szempontból, a korai detektálással ugyanis meg lehet szakítani a fertőzési láncokat.

Átfogó kutatás indul A cél, hogy egy reprezentatív országos klinikai járványügyi többszöri felméréssel objektív keresztmetszeti képet kapjunk a járvány kiterjedéséről és az új típusú koronavírussal fertőzöttek, átfertőzöttek valós számáról és dinamikájáról - fejtette ki Merkely Béla. A H-UNCOVER (HUngarian COronaVirus disease-19 Epidemiological Research Országos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés