Előfizetői tartalom

Mégis fordulatot hozhat a koronavírus-járvány a klíma megmentésében

A koronavírus-járvány miatti korlátozások mellékhatásaként számos szennyező tevékenység, így a klímaváltozás fő felelősének tartott szén-dioxid globális kibocsátása is drámai mértékben esett vissza. Ezt, az éghajlat szempontjából kedvező jelenséget az eddig megjelent prognózisok átmenetinek tartották, úgy vélve, hogy a gazdaság újraindításával hamarosan a karbonemisszió is ismét emelkedésnek indulhat. A Goldman Sachs elemzői szerint viszont elképzelhető, hogy a mostani visszaesés már a nagyon várt, mindeddig azonban csak jóval későbbre valószínűsített végleges fordulatot jelezheti, és már túl is lehetünk a globális CO2-kibocsátás tetőzésén.

A koronavírus-válság valószínűleg a valaha volt legnagyobb mértékű visszaesést idézheti elő az emberi eredetű szén-dioxid-kibocsátásban, amit alacsony karbonintenzitású gazdasági fellendülés követhet a Goldman Sachs szerint. A járványra adott válaszul, illetve annak terjedését akadályozandó április végéig 187 országban vezettek be a lakosság és a gazdaság gyakorlatilag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés