Előfizetői tartalom

Koronavírus Magyarországon: összeroppanó építkezések, szabadesés a lakásoknál

Zsoldos Ákos
Az egymást érő építkezések és az elmúlt évek elszálló ingatlanárai is egyértelmű jelét adták annak, hogy a magyar gazdaság felfelé ívelt. Nem meglepő ez, hiszen mind az ingatlanügyletek, mind az építőipar erősen prociklikus ágazatok, a teljesítményük együtt mozog a gazdaság általános fejlődésével. Ebből következik, hogy a koronaválság idején ezek az ágazatok is szenvednek - hogy pontosan mennyire, ezt mutatjuk be az ágazati körképünk mostani cikkében iparági szereplők válaszaira támaszkodva. Az építőipar és az ingatlanügyletek ágazatok együttes hozzáadott-értéke a teljes nemzetgazdasághoz bőven 10% felett van, ezért a visszaesésük nagyban húzhatja lefelé a GDP-t.

Az építőipar helyzete a koronavírus idején A koronavírus járvány berobbanása előtt tapasztalt gazdasági felívelésnek volt két csalhatatlan, minden átlagember számára szemmel látható jele: a nagyvárosokban zajló folyamatos építkezések és az elmúlt években elszálló ingatlanárak. Az építőipar és ingatlanügyletek erőteljes prociklikus gazdasági ágazatok,volumenváltozásuk...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái