Előfizetői tartalom

Időben és kellő szigorral lépett fel Magyarország a koronavírus ellen? – Ezek az ábrák mutatják a választ

Picit talán tétovázva, de aztán hirtelen az Európában átlagosnak mondható szigorral lépett fel Magyarország a koronavírus terjedésének legelső szakaszában, míg a környékbeli országokban és a főbb európai gócpontokban inkább fokozatosan léptek a korlátozó intézkedések terén – derül ki az Oxford COVID-19 kormányzati válaszlépéseket követő adatbázis ábráiból. Ezek alapján azt mondhatjuk, hogy a Magyarországon hetekig fenntartott kormányzati szigor a 100 pontos skálán 80 pontosnak felel meg, ami a régiós országokban alkalmazott szigornak megfelelő, miközben enyhébb az olasznál, de szigorúbb az amerikainál. Utóbbi ország ábrái nagyon rosszat vetítenek előre, hiszen éppen akkor lazítanak, amikor az esetszám mind a halálozásban, mind az igazolt fertőzöttek számában még meredeken emelkedik.

Mi ez az adatbázis és hogyan készül? Több mint száz önkéntessel egy remek adatbázist építettek fel és folyamatosan frissítenek az Oxfordi Egyetemen a koronavírussal kapcsolatban és ebből született kormányzati válaszlépéseket követő adatbázis (GRT). Az adatbázist a GitHubra is naponta frissítve feltöltik és a legfrissebb elérhető adatok a legtöbb országra csaknem teljesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés