Előfizetői tartalom

Rendkívüli hitelek, példátlan pályázati források, bértámogatás - Így küzd Magyarország a járvány hatásai ellen

Fontos az óvatosság. Az a pénz, amit most a munkahelyek megőrzésére költünk, szintén az adófizetők pénze - fejtette ki a Portfolio-nak adott interjújában György László a magyar gazdasági mentőcsomagot ért kritikákra reagálva. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára arról is beszélt részletesen, hogy a hazai cégek 167 milliárd forint értékben számíthatnak újfajta pályázatokra, és az egyik 50 milliárd forintos keretnek több különlegessége is van. Az államtitkárral beszélgettünk a munkahelyvédelmi bértámogatásról, annak eddigi igénybevételéről, valamint a Széchenyi Kártya Program új hitellehetőségeiről. Meglátása szerint tíz év után egy veszélyhelyzetnek kellett eljönnie, hogy a patrióta gazdaságpolitika indokoltságát Brüsszelben is belássák.

Az elmúlt hetekben a kormány sorra jelentette be a gazdaságvédelmi intézkedéseket, sokszor már követni sem lehetett, mi az új lépés, és mi az, amit már ismertünk. Mi indokolja az azonnali válságkezelést és az élénkítő csomagokat? Milyen pályán halad majd a gazdaság a kormány jelenlegi várakozásai szerint? György László: Két nagy ügy kapcsolódik a gazdasághoz. Az...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái