Előfizetői tartalom

Magyarok tömegeit taszíthatja szegénységbe a koronavírus - van, aki különösen veszélyeztetett

Az új koronavírus okozta gazdasági recesszió valamilyen formában minden emberre hatással van. Ám vannak olyanok, akiknek a mindennapi megélhetését, illetve az elszegényedési kockázatát jóval inkább befolyásolja negatív irányba, mint másokét. Ők jellemzően olyan háztartások fenntartói, akik fiatalok, gyermekeket nevelnek és nincs diplomájuk.

Számos család esetében jelentősen megnő az elszegényedés esélye az új koronavírus-járvány okozta gazdasági válság miatt. Sokaknak nincsenek ugyanis olyan forrásaik, amikkel felvehetnék a kesztyűt azzal a pénzügyi sokkhatással, amit a COVID-19 okozott világszerte.  A helyzet olyannyira súlyos, hogy az OECD országokban átlagosan háromból több mint egy embernek egészen egyszerűen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés