Előfizetői tartalom

Teljesen új energiarendszert hozhat a járvány

Major András
A koronavírus-járvány és a megfékezésére hozott korlátozások az azonnali hatásokon túl hosszabb távon is mély változásokat hozhatnak az energiaszektorban. A példátlan helyzet és a kormányok által részben már kidolgozott gazdaságélénkítő csomagok a következő években érdemben fogják átalakítani az energiaszektort; a következmények az egész iparágra és minden energiaforrásra, az energiabiztonságra, valamint a tiszta energiarendszerre való átmenetre nézve is meghatározóak lesznek - állítja a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) a koronavírus-válság hatásait vizsgáló jelentésében, mely szerint a Covid-19 válságból felbukkanó energiaszektor jelentősen eltérhet majd a korábbitól.

A jelenlegi helyzet teljes hatása ma még nem ismert, és azt alapvetően fogja befolyásolni a korlátozó intézkedések időtartama, valamint a világszerte a gazdaság fellendítésére alkalmazott lépések. A recesszióból való kilábalás azonban nagy eséllyel csak fokozatosan megy majd végbe, és a gazdaságpolitikai erőfeszítések ellenére a gazdaság jelentős és tartós veszteségeket...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái