Portfolio signature

Van egy tőzsdeindex, ami mintha elfelejtette volna a koronavírust - Ez meg hogy lehet?

Még javában tombol a koronavírus a világban, a gazdasági követkemények egyelőre beláthatatlanok, közben az amerikai Nasdaq index mintha mi sem történt volna, idén már pluszban áll. Megnéztük, hogy ez mivel magyarázható - annak fényében, hogy eközben a Dow index 17 százalékot esett -, hogy mely részvények teljesítettek a legjobban, mi a techóriásokban most a sztori, és hogy milyen képet fest jelenleg az árazás.

Ahogy februárban egyre valószínűbbé vált, hogy a koronavírus-járvány egy veszélyes világjárvány lesz, történelmi zuhanást produkáltak a részvényindexek világszerte. Az év elején még új csúcsokat döntögető amerikai indexek soha nem látott eséseket szenvedtek el. Áprilisban azonban egy korrekció kezdődött, elkezdték ledolgozni a hatalmas mínuszokat az amerikai indexek, de korántsem egyforma mértékben, látványosan szétvált az indexek teljesítménye.

Miközben a blue chipeket tömörítő Dow index 17 százalékot esett idén, az átfogó S&P 500 index pedig 11 százalékkal került lejjebb, addig a technológia-túlsúlyos Nasdaq index már pluszban jár idén: a Nasdaq Composite fél százalékos, a Nasdaq 100 közel 5 százalékos erősödést mutat.

A Nasdaqban jelentős súllyal szereplő technológiai óriások mind pluszosak idén, volt, amelyik kétszámjegyű árfolyamemelkedést könyvelt el, a kisebb papírok közül pedig kiemelkedően teljesítettek a biotechnológiai cégek a jelenlegi, járványos időszakban. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy mely részvények voltak a Nasdaq nyertesei idén, hogy teljesítettek a FAANG-papírok, mi a sztori bennük és hogy egy ilyen mértékű felülteljesítés után drága-e már a technológia-szektor.

A cikk tartalmából

  • A Nasdaq legjobban teljesítő részvényei
  • A befektetési sztorik
  • Drága vagy olcsó most a techszektor?

Kedves Olvasónk!

Május 11-től a Portfolio signature cikkei – fontos, egyedi elemzések – csak egyedi hozzáféréssel olvashatók. A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 3490 forint, augusztus 11-ig 50%-os kedvezménnyel 1745 forint. Az éves előfizetés díja 34900 forint, a fizetés egyszerűen, online tranzakcióval működik.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések