Előfizetői tartalom

Három hét után le is szereli csodafegyverét az MNB? Pedig lenne még benne töltény

Eddig összesen több mint 140 milliárd forint értékben vett állampapírt három hét alatt az MNB, azonban egyes elemzők szerint a keddi aukció adatai máris arra utalnak, hogy lassan leépíthetik az eredetileg 1000 milliárd forintosra tervezett programot. Mások szerint azonban akár a tervezett keretösszeg sokszorosát is elköltheti még a jegybank.

Elég volt megmutatni a szuperfegyvert? Május elején indította el állampapír-vásárlását az MNB, azóta több mint 140 milliárd forintnyi kötvényt vásárolt a jegybank aukción és azon kívül is. Ez meglepően alacsony összeg, hiszen eredetileg az volt a terv, hogy az 1000 milliárd forintos keret két-három hónap alatt fogyhat el heti 80-100 milliárdnyi vásárlással. A keddi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés