pintér sándor orbán viktor kásler miklós operatív törzs
Gazdaság

Egészségügy koronavírus után: Pintér Sándor államosításban gondolkodik

Portfolio
Mennyiért vállalnák havonta a háziorvosok a betegek ellátását? – tette fel a kérdést a Medical Online információi szerint Pintér Sándor belügyminiszter az alapellátókat képviselő szervezeteknek.

A napokban a Portfolio is beszámolt arról, hogy egyre több jel utal arra, hogy Pintér Sándor belügyminiszter készül valamire az egészségügyben. A Medical Online szombat esti cikkében, több, független forrásból származó értesülései alapján azt írta, hogy a tárcavezető szerint 

üdvös lenne államosítani a háziorvosi ellátást, mivel a Covid-19 járvány alatt nem voltak vezényelhetőek az alapellátó orvosok.

A lap is megjegyzi, hogy Pintér Sándor lett egészségügy rendbetételével legújabban megbízott kormánytag, aki mint ismeretes, a miniszterelnök helyettese. Erre utal a lap másik értesülése, miszerint az állami kórházak nem köthetnek új szerződést magáncéggel, kivéve szakmailag indokolt esetben, amihez viszont már szükséges a kórházparancsnokok hozzájárulása és végső soron Pintér Sándor engedélyezi a szerződéskötést.

Szombaton a Magyar Orvosi Kamara elnöke is nyilatkozott a kormány szándékairól. Kincses Gyula azt mondta, hogy belügyminiszter és az EMMI munkacsoportjai konzultációkba kezdtek az egészségügy fontos szereplőivel, ami arra utal, hogy a kormány erősebb beavatkozásra készül az egészségügyben.

A Medical Online azt is felidézi, hogy visszanyúl a két világháború közötti időkhöz, amikor ugyancsak a Belügyminisztérium égisze alatt működött az egészségügyi ágazat irányítása. Fontos kérdés lehet, hogy a háziorvosokat hogyan kárpótolják a háziorvosokat a praxisjogukért.

A lap azt is megjegyzi, hogy nagyon valószínű, hogy a nyugdíjkorhatárt bőven túllépő háziorvosok az államosítást követően azonnal hátrahagyják a körzeteket. Kérdés az is, hogy hogyan reagál az ötletre az a fiatalabb generáció. A fiatalok közül sokan egyébként éppen azért választották a háziorvosi hivatást, hogy megszabaduljanak a kórházi hierarchiától, a központi irányítástól - emlékeztet a portál.

Címlapkép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) az operatív törzs ülésén a Karmelita kolostorban 2020. május 16-án. Az asztalnál Pintér Sándor belügyminiszter (b2), Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (b3), Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője (b4) és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (b5). Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

maszk koronavírus medence
traders
dollar_bankjegy
olaj szénhidrogén
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Részvények, devizák, indexek és árupiacok elemzése, ötletelés.
Online előadás
Bolyongás a külföldi részvények között. Ötletek, praktikák.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Kutató / Junior kutató

Kutató / Junior kutató
2020. május 27.
Ingatlanpiac: Bérlők vs. Bérbeadók - Itt az újranyitás!?
2020. május 28.
Megfizethető lakhatás és kormányzati tervek
2020. május 28.
Vírusválság: veszít vagy nyer a magyar agrárium?
2020. június 3.
Financial and Corporate IT: Digital UX a bankoknál
maszk koronavírus medence