Előfizetői tartalom

Multik kérik a kormányokat: ne csak a gazdaságot, a klímát is mentsék meg

Miközben a kormányok világszerte a koronavírus-járvány következtében kialakult válságból kivezető gazdaságösztönző intézkedéseket tervezik, több mint 150 nagyvállalat, köztük a Bayer, a Colgate Palmolive, az EDF, a Nestlé, az Unilever, a Vodafone, a Vattenfall és egyetlen magyarként a Magyar Telekom közös nyilatkozatban szólították fel a világ kormányait arra, hogy a mentőcsomagokat igazítsák a klímaváltozással kapcsolatos legfrissebb tudományos eredményekhez.

Az összességében több mint 2,4 ezer milliárd dollárt meghaladó piaci kapitalizációval bíró, világszerte több mint ötmillió alkalmazottat foglalkoztató 155 társaság vezetői az úgynevezett "Tudományos Alapú Célok" kezdeményezés (SBTi) keretében írták alá a közös nyilatkozatot, mely így az eddigi legnagyobb, ENSZ által támogatott, vezérigazgatók vezetésével létrejött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés