Előfizetői tartalom

Holnap egy lépést tehet az EU az Európai Egyesült Államok felé

Portfolio
Szerdán mutatja be a Covid19 miatt szinte teljesen lefagyott európai gazdaság újraindítására vonatkozó javaslatát az Európai Bizottság. Az újjáépítési eszköz az EU-büdzsét használja majd ugródeszkának és hordozónak, és az EU történetében először közös adósságkibocsátással finanszíroznák. A négy „fukar” mellett az EU szegényebb közép- és kelet-európai tagjai sem lelkesednek az új modellért, amelynek nettó befizetői lehetnek és ami kivételből potenciálisan főszabállyá válhat a jövőben - írja öszefoglaló anyagában a Bruxinfo.
Az elmúlt napokban előbb a német-francia páros, majd a „négy fukarnak” is nevezett osztrák-holland-svéd-dán tengely tette meg tétjeit az európai gazdaság koronavírus-járvány utáni talpra állításáról szóló vitában. Két alternatív javaslatról van szó, amelyek között a fő különbség, hogy míg az előbbiek közös adósságkibocsátással (egyfajta eurókötvénnyel)...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái