brazilia pakisztan 200603
Gazdaság

Íme az a 9 ország, amelyért most komolyan aggódhatunk a koronavírus rohamos terjedése miatt

Portfolio
Argentína, Banglades, Brazília, Egyiptom, India, Irán, Irak, Mexikó, Pakisztán az a kilenc ország, ahol ezekben a napokban rohamosan (újra) terjed a koronavírus-járvány, így aggódhatunk értük és bizony a svédek napi 500-800 közötti új esetszáma sem megnyugtató, ahogy az amerikaiak napi 20 ezer feletti esetszáma sem. Mindezek közül talán a legaggasztóbb a brazil helyzet napi 30 ezer körüli új esettel, de a pakisztáni és bangladesi is nagyon rosszul néz ki, hiszen már napi 4, illetve 3 ezer igazolt eset közelében járnak a gyorsulás során.

Szép lassan Belgium is újra kinyit

Belgiumban a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítésének harmadik szakaszában, június 8-tól újra kinyithatnak a vendéglátóhelyek, és a határzárakat is feloldják június 15-től - jelentette be a belga kormány biztonsági tanácsa szerdán Brüsszelben.

Tovább a cikkhez

Conte: a járvány történelmi lehetőség a reformokra

Olaszország újjászületése névvel nagyszabású reformprogram indítását jelentette be Giuseppe Conte miniszterelnök az ország belső és külső határnyitása napján, amelyet a koronavírus-járvány utáni újraindulás napjának nevezett szerda esti sajtótájékoztatóján, Rómában.

Tovább a cikkhez

Fitch: soha nem látott lépéseket váltott ki a koronavírus

A modern gazdaságtörténetben példátlan méreteket öltenek a koronavírus-járvány világgazdasági hatásainak enyhítését célzó költségvetési ösztönző programok, amelyeknek értéke már jelentősen meghaladja a globális pénzügyi válság idején alkalmazott élénkítő intézkedésekét - áll a Fitch Ratings szerdán Londonban ismertetett átfogó tanulmányában.

Tovább a cikkhez

Ki gyártja majd a koronavírus elleni vakcinát? Amerikának már van öt jelöltje

Az amerikai kormányzat öt olyan céget választott ki, melyek a legesélyesebbek arra, hogy majd a koronavírus elleni vakcinát gyártsák – tudta meg a New York Times.

Tovább a cikkhez

Csütörtökön még erősebb fegyvert vethet be az EKB

Akár már a csütörtöki ülésen növelheti az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsa a márciusban bejelentett koronavírus elleni eszközvásárlás keretösszegét – írja a CNBC a Berenberg elemzése alapján. Az eurózóna jegybankja holnap kora délután jelenti be esetleges újabb lépéseit.

Tovább a cikkhez

Megint emelkedett az áldozatok száma Olaszországban

A keddi 55 után szerdán 71 új halálos áldozatról számoltak be az olasz egészségügyi hatóságok, és a regisztrált esetek száma is emelkedett kicsit.

Tovább a cikkhez

Londonba utaznál? Két hét karantén vár rád

Jövő hétfőtől érvénybe lép az a már korábban bejelentett előírás, amelynek értelmében kéthetes karanténba kell vonulniuk a külföldről Nagy-Britanniába érkezőknek - jelentette be szerdán Priti Patel brit belügyminiszter.

Tovább a cikkhez

Az Európai Bizottság sem akar német minimálbért Magyarországon

Hónapok óta konzultál az Európai Bizottság az európai minimálbérről, amit először sokan úgy értelmeztek, hogy egységes alapfizetést vezetne be a testület. Szerdán azonban ismét leszögezték, hogy erről szó sincs, legfeljebb az lehet a törekvés, hogy minden tagállamban legyen valamekkora minimálbér.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: Szlovéniában újra járhatnak iskolába a tanulók

Szlovéniában minden általános iskolás újra iskolába járhat szerdától, Horvátországban negyedik napja nincs új koronavírusos fertőzött - derült ki a válságstábok szerdai sajtótájékoztatóján.

Tovább a cikkhez

Bekeményíthet Trump: leállítaná a kínai repülőjáratokat

Az amerikai kormányzat azt fontolgatja, hogy június közepétől nem engedélyezi majd a kínai utasok érkezését az országba repülőjáratokkal – értesült a Reuters. A lépéssel Donald Trump nyomást helyezne Kínára, hogy engedélyezze az amerikai repülőjáratok újraindítását.

Tovább a cikkhez

Valami történt Amerikában: májusban sokkal kevesebb új munkanélküli volt, mint azt várták

Májusban a várakozásoktól messze elmaradva nőtt a munkanélküliség a magánszektorban az előzetes adatok szerint. Az ADP adatai szerint az áprilisi közel 20 millió után májusban 2,8 millió új munkanélküli volt.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: véget ért Ausztrália történelmének leghosszabb gazdasági expanziója

Véget ért Ausztrália történelmének leghosszabb gazdasági expanziója, mivel a koronavírus-járvány és a márciusig pusztító bozóttüzek felőrölték a növekedést.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: Szlovákiában újabb enyhítések léptek hatályba

Újabb, a Covid-19 betegség terjedésével összefüggésben bevezetett korlátozásokat oldottak fel szerdán Szlovákiában, egyebek mellett lehetővé téve a sportrendezvények megtartását, és enyhítve a szájmaszk kötelező viselésére vonatkozó előírásokat.

Tovább a cikkhez

A svéd modell atyja is elismerte: ha most kezdődne a járvány, biztosan máshogy csinálnák

A járvány elején a lezárásokat és a lakosság korlátozását elutasító svéd epidemologóus, Anders Tegnell elismerte, hogy az ország nem kezeli hatékonyan a koronavírus-járványt, szerinte a kormánynak többet kéne tennie a járvány feltartóztatására. Elmondta: ha most kezdődne a járvány, akkor a jelenlegi svéd és a többi országban használt megoldásokkal vegyített modellt alkalmaznának.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: az Izlandra utazók helyben koronavírus-tesztet csináltathatnak

Az Izlandra utazók június 15-étől megtehetik, hogy koronavírus-tesztet csináltatnak ott, vagy ha nem, akkor továbbra is 14 napra karanténba kell vonulniuk - közölte a reykjavíki kormány.

Tovább a cikkhez

Döntött az EU Bizottsága a koronavírusról: közepes szintű veszélyességi szintet jelent a járvány

Az Európai Bizottság szerdai döntése szerint a koronavírus közepes szintű besorolást kap a munkavállalók veszélyeztetettségét illetően, ezzel a lépéssel pedig a munkáltatók kevésbé szigorú intézkedéseket foganatosíthatnak a munkavállalók védelme érdekében a magas kockázati szinthez képest.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: Olaszország megnyitotta a belső és külső határait

A koronavírus-járvány enyhülésével intenzívvé vált a forgalom az olaszországi autósztrádákon és a pályaudvarokon a tartományok közötti és a külső határok megnyitásával szerdán, amivel teljesen szabaddá vált az országon belüli mozgás, valamint eltörölték a karanténkötelezettséget is az EU-tagállamokból érkezők esetében.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: a német kormány visszavonja az uniós tagországokra kiadott utazási figyelmeztetését

A német kormány június 15-től visszavonja a koronavírus-járvány miatt az Európai Unió (EU) valamennyi tagországára kiadott utazási figyelmeztetését - jelentette be Heiko Maas külügyminiszter szerdán Berlinben.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: Csehország és Szlovákia megnyitja egymás közötti határait

Csehország és Szlovákia szerda éjféltől kezdve teljes mértékben megnyitják határaikat a két szomszédos ország állampolgárai előtt - jelentette be Igor Matovic szlovák miniszterelnök szerdán Prágában a hivatalos tárgyalások kezdete előtt.

Tovább a cikkhez

Itt a nagy hír: minden határellenőrzés megszűnik az osztrák-magyar határon

Az osztrák külügyminiszter röviddel ezelőtti sajtótáhékoztatóján azt jelentette be, hogy holnaptól, azaz csütörtöktől minden határellenőrzést megszűntetnek 7 szomszédos ország irányába, amelyeket a koronavírus miatt vezettek be, az egyetlen kivétel Olaszország, mert ott még mindig magasak a napi esetszámok - számolt be a Reuters.

Tovább a cikkhez

Merkelék nagy bejelentése óta látványosan menetel az euró, elakadt a forint lendülete

Közel 4%-ot erősödött az euró a dollárral szemben azóta, hogy május 18-án elkezdtek szivárogni az első hírek, majd a tényleges bejelentés is megjött a történelmi jelentőségű német-francia javaslatról a közös uniós adósságkibocsátásra. Ez ugyanis a közös fiskális politika nagyobb jelentőségére is utal az EU-ban, ez pedig növeli a befektetők bizonyosságát arról, hogy az eurózóna fennmarad, sőt megerősödve kerül ki a mostani vírusválságból. Ez a javuló kockázati étvágy, illetve a korábban gondoltnál talán kisebb régiós recesszió is szerepet játszik abban, hogy a forint is meglódult az euróval szemben, igaz mára úgy tűnik, kifulladt a lendülete.

Tovább a cikkhez

Koronavírus - Moszkvában a másfél hónappal ezelőtti szintre csökkent az új fertőzések száma

Moszkvában szerdára a másfél hónappal ezelőtti szintre, 1892-re csökkent az egy nap alatt Covid-19-fertőzéssel diagnosztizált új páciensek száma a legfrissebb hivatalos adatok szerint.

Tovább a cikkhez

Súlyos csapást mért a koronavírus-járvány a svájci gazdaságra

Súlyos csapást mért a gyorsan terjedő koronavírus-járvány a svájci gazdaságra, amelynek teljesítménye a vártnál is jóval erősebben csökkent az első negyedévben.

Tovább a cikkhez

Nagyon megszenvedte a járványt a Lufthansa

Nagyot ütött a koronavírus-járvány a Lufthansán, a vállalat több mint 2 milliárd eurós veszteséggel zárta a január-februári időszakot – derül ki a légitársaság ma reggel közzétett gyorsjelentéséből.

Tovább a cikkhez

Kiderült, mit okozott a koronavírus: másfél évet ugrott a banki digitalizáció Magyarországon

A banki digitalizációs globális rangsorban a középmezőnyben helyezkedik el Magyarország Németországgal, Nagy-Britanniával együtt - fejtette ki Grzegorz Cimochowski, a Deloitte Digital Poland partnere Financial and Corporate IT 2020 online konferenciánk nyitóelőadásán. Ugyanakkor a magyar ügyfelek körében másfél évet ugrottunk a digitális komfortérzet tekintetében - mondta Drácz Dániel, a Deloitte Digital Magyarország managere. Konferenciánkról élőben tudósítunk ebben a cikkünkben.

Tovább a cikkhez

Nagyot lazít a kormány a tb-rendszer szankcióin

A kormány négy pontos is jelentősen lazított az egészségügyi ellátás jogosulatlan igénybevételéhez kapcsolódó szankciórendszeren – hívja fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium közleménye. Ebben egyébként azt foglalják össze, hogy az Országgyűlés honlapján elérhető új törvényjavaslat milyen intézkedésekkel segít abban, hogy a jövő évi költségvetés még erőteljesebben szolgálja a járvány miatt szükségessé vált gazdaságvédelmi lépéseket.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: ismét kényszerszabadságra küldi több mint ezer dolgozóját a Dacia

Ismét kényszerszabadságra küldi 1100 dolgozóját júniusban a francia Renault tulajdonában levő romániai Dacia autógyár, mivel az alacsony megrendelések miatt nem tudja foglalkoztatni valamennyi alkalmazottját - adta hírül szerdán a román közszolgálati rádió.

Tovább a cikkhez

Beindult a rali, zsákolják az autógyártók papírjait

Nagyot emelkedett ma az európai autógyártók részvényárfolyama, a ralit elsősorban a francia gyártók vezetik, de a német autógyártók papírjai is nagyot emelkedtek.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: a Volánbusz növelte dolgozói létszámát áprilisban és májusban

A Volánbuszhoz áprilisban és májusban összesen 280 új munkavállaló csatlakozott, ezen belül az autóbusz-vezetők létszáma 166-tal emelkedett.

Tovább a cikkhez

Kezd magához térni a gazdaság a koronavírus két első európai gócpontjában is

A feléledés jeleit mutatta májusban a koronavírus által először sújtott két ország, Olaszország és Spanyolország, a szolgáltatások beszerzésimenedzser-indexe előbbi országban 28,9 pont, utóbbiban 27,9 pontvolt májusban az április összeomlás után.

Tovább a cikkhez

Németország éledezik: májusban kevesebb új munkanélküli volt, mint áprilisban

Szinte pontosan a várakozásoknak megfelelően alakult a német munkanélküliségi ráta májusban, az új munkanélküliek száma viszont kedvezőtlenebbül alakult – igaz, áprilishoz képest már van némi javulás.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: Montenegró hivatalosan is bejelentette a járvány végét

Észak-Macedóniában egyre több új fertőzöttet regisztrálnak, ezért a korlátozó intézkedések ismételt bevezetését helyezte kilátásba a kormány, Montenegróban viszont egy hónapja nem regisztráltak új esetet, ezért visszavonták a járványhelyzetet.

Tovább a cikkhez

Dél-Korea megkezdi a koronavírus egyik ígéretes gyógyszerének importját

Dél-Korea jóváhagyta a remdesivir importját, a hatóságok szerint azért döntöttek így, mert a remdesivir jelentősen lerövidítette a súlyos koronavírus esetek kezelési idejét az Egyesült Államokban, Japánban és az Egyesült Királyságban.

Tovább a cikkhez

Tudósok azt kutatják, miért ellenállóbbak a koronavírussal szemben azok, akik magaslaton élnek

Egy bolíviai kutatócsapat azt vizsgálja, milyen összefüggés van a koronavírussal szembeni ellenálló képesség és a között, hogy valaki alacsonyabban vagy magasabban fekvő területen lakik. Most úgy tűnik, az alacsonyabban fekvő városokban nagyobb pusztítást végez a vírus – írja a Financial Times.

Tovább a cikkhez

Itt a bizonyíték, jött a Zoom és aratott a válságban

Már korábban is elég egyértelmű volt, hogy a Zoom a koronavírus egyik legnagyobb nyertese, hiszen a videokonferenciás alkalmazás lényegében a karantén közösségi média felületévé nőtte ki magát. Ezt azt jelenti, hogy nem csak a különböző vállalatok használták a programot a konferencia beszélgetések lebonyolítására, hanem családok, barátok, lényegében mindenki ezen keresztül kommunikált, most pedig közzétette legfrissebb számait cég, amelyekből látszik, hogy a nagy hypenak meg volt az eredménye.

Tovább a cikkhez

Mibe kellett idén fektetni? Igen, pont abba, amibe gondolod

Évtizedek óta nem látott turbulenciákon vannak túl a világ tőkepiacai, az év első 5 hónapjából az első másfél még optimistán telt, azt követően gyilkos egy hónap következett, azóta viszont folyamatos a hangulat javulása. Idén a hosszú amerikai állampapírok és néhány nyersanyag (arany, narancslé) mellett elsősorban a nagy amerikai technológiai cégek részvényeibe volt érdemes fektetni, amelyeken nem csak a márciusi mélypont óta, de az év egészében is szép hozamot lehetett elérni. Szinte már evidencia, de a tech vállalatok a válság alatti és várhatóan a válság utáni időszaknak is a nagy nyertesei, a részvényeik pedig a tőzsde nagy sztárjai idén.

Tovább a cikkhez

A digitális forradalom alapjaiban változtatja meg az autógyártást - A lemaradók hatalmas árat fizeth

Milyen irányba halad az elektromos- és önvezető autózás forradalma? Milyen hatással lesz az új technológiák előretörése a járműiparra? Milyen új lehetőségeket teremt az adat, felhő alapú platformok térnyerése az iparágban? Hogyan javítható a termeléshatékonyság az új technológiák segítségével koronavírus idején? Milyen hatással lesz a járvány megjelenése az Ipar 4.0 vívmányainak terjedésére? Melyek lesznek a kiemelt energiastratégiai szempontok a koronavírus-válság után? Csak néhány téma azok közül, amelyekkel kiemelten foglalkozunk soron következő, június 4-ei Járműipar 2020 online konferenciánkon. Érdemes regisztrálni, találkozzon a magyar járműipar meghatározó szereplőivel.

Tovább a cikkhez

Megígérték a bankok, hogy nem lesznek leépítések a koronavírus ideje alatt, de most kirúgásokba kezd

A világ legnagyobb bankjai sorra ígérték meg, hogy nem kezdenek leépítésekbe, ahogy a koronavírus-járvány beütött, néhány nagybank most mégis kirúgásokba kezd – írja a Financial News.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: megjöttek a szerda reggeli magyar adatok

A hétfői 29-ről keddre 10 főre lassult az új koronavírusos esetek napi száma és 1229-ról 1207 főre csökkent az aktív eseteké - derült ki a hivatalos kormányzati oldal szerda reggeli adatközléséből. Sajnos újabb 2 idős krónikus elhunyt. Az, hogy a hosszú hétvége után előbb megugrott, majd újra lassult az új adatok alapján a járvány terjedési üteme, arra utal, hogy valójában a hétvégi tesztelési és adatjelentési aktivitás lassulhatott le. Ezzel együtt továbbra is úgy tűnik, hogy alacsony a járvány terjedési üteme itthon, és erős kontroll alatt tartják a hatóságok a folyamatot. A világban sajnos továbbra is gyorsan terjed a járvány, főleg ezért a 9 országért aggódunk most a globális körképünk alapján.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: Indiában 200 ezer fölé emelkedett a fertőzöttek száma

Indiában 207 615-re nőtt a koronavírus fertőzések száma, miután az elmúlt huszonnégy órában 8 909-zal nőtt az igazolt esetek száma.

Tovább a cikkhez

Amerikai járványügyi főtanácsos: nem biztos, hogy sokáig véd majd a koronavírus elleni vakcina

A Fehér Ház járványügyi főtanácsosa, Anthony Fauci aggodalmát fejezte ki egy esetleges koronavírus elleni vakcina tartósságát illetően, szerinte esély van arra, hogy egy ilyen gyógyszer nem sokáig ad védelmet a vírussal szemben – írja a CNBC.

Tovább a cikkhez

Hatalmasat ugrott a kínai szolgáltató szektor aktivitási mutatója

Visszatért a növekedési pályára a kínai szolgáltatóipar májusban az új koronavírus-járvány miatt bevezetett gazdaságbénító intézkedések enyhítése nyomán - derül ki a Caixin Insight Group kínai kutatóintézet és az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató közös felméréséből.

Tovább a cikkhez

Forrong Amerika, a tüntetők szórhatják szét újra a koronavírust

Elindult a két hétig tartó visszaszámlálás, ekkor fog majd csak kiderülni, az Egyesült Államok-szerte zajló többezres tüntetések vajon jelentősen megdobják-e a koronavírusos esetek számát. Addig szinte lehetetlen modellezni, berobbantja-e a vírus terjedését a tüntetéshullám, ám egészségügyi szakértők aggodalmukat fejezték ki emiatt.

Tovább a cikkhez

Ilyen még nem volt Magyarországon: pár nap alatt megvannak az első nyertesek az új EU-s pályázaton

Megszülettek az első támogatói döntések a több mint 33 milliárd forint keretösszegű, a vállalkozások technológiai megújulását segítő GINOP-1.2.8-20 kódszámú pályázat keretében - tájékoztatta Varga Mihály az MTI-t szerda reggel.

Tovább a cikkhez

Íme az a 9 ország, amelyért most komolyan aggódhatunk a koronavírus rohamos terjedése miatt

Az alábbiakban nem a napi, hanem a 7 napos mozgóátlagokból rajzolt grafikonokat mutatjuk be, mert több hete azt tapasztaljuk, hogy a hét végére szépen visszaesik az elvégzett tesztek alacsonyabb száma miatt a napi új fertőzési esetszám, majd utána megugrik, így a tendenciákat ezek a grafikonok jobban megragadják. Fokozottan érdekes az iráni helyzet, ahol május elejére már úgy tűnt, hogy megfogták a járványt, majd elkezdték feloldani a korlátozásokat, azóta pedig már a napi esetszám 3 ezer fölé gyorsult, csaknem rekordüteműre, így a mozgóátlag is intenzíven emelkedni kezdett.

A brazil járványügyi adatok megbízhatósága már csak amiatt is erősen kérdéses, hogy a hétvégén már csak 14-16 ezer új esetet tettek közzé, aztán hirtelen visszaugrott a szám tegnapra 27 ezer fő fölé, így továbbra is csaknem rekord ütemben terjed a járvány. Összesen már 560 ezer embernél igazolták a fertőzést a 212 milliós országban. Indiában pedig már a napi esetszám a 9 ezret közelíti, ami rekordütemű terjedést jelent és nem véletlen, hogy emiatt a mozgóátlag is fokozatosan emelkedik.

Amint jeleztük a bevezetőben, talán most a leginkább (Brazília mellett) Pakisztánért és a világ legnagyobb népsűrűségű országáért, Bangladeshért kell aggódni, ahol már a 7 napos mozgóátlag is meredek gyorsulást jelez a járvány terjedésében.

A korábbi nagyobb gócpontoknak számító Peruban és Chilében az elmúlt napok esetszáma alapján úgy tűnik, hogy kezd lassulni a járvány terjedése, így már a mozgóátlagok is görbülnek lefelé, de a mexikói és argentin görbe a napi esetszámok alapján várhatóan még tovább fog emelkedni.

Közben sajnos az amerikai esetszám is napi 20-21 ezer körül ingadozik, így a 7 napos mozgóátlag sem tud érdemben csökkenni és a mostani zavargások, tüntetések is fokozzák a járvány újbóli begyorsulásának kockázatát.

A svédeknél napi 500-800 közötti új esetet regisztrálnak, így a lazább korlátozások mellett láthatóan más pályát futnak be, mint a skandináv régiók többi országa.

A fentiek miatt nem véletlen, hogy a globális esetszám a terjedésben újra 114 ezer főre ugrott a hétvége után, a 7 napos mozgóátlag pedig folyamatos emelkedést jelez és már 113 ezer közelében jár. Ilyen terjedési ütem mellett napokon belül elérjük világszerte a 7 millió igazolt fertőzöttet.

Címlapkép forrása: Alexandre Schneider/Getty Images

Koronavírus: újra begyorsult a járvány Iránban, de két másik közel-keleti országban is egyre nagyobb

Már keddi globális körképünkben is felhívtuk a figyelmet arra, hogy Iránban kezd megint begyorsulni a járvány terjedése, de a legfrissebb adat szerint már napi 3 ezer fölé gyorsult az új esetszám, ami csaknem új rekordnak számít és közben szintén rekord üteműre, 47-re nőtt az egy nap alatt a betegségben elhunytak száma Egyiptomban.

Tovább a cikkhez

Máris oda a 2020-as Gazdaságvédelmi Alap egyharmada

A kormány 154 milliárd forintot kötött le a Gazdaságvédelmi Alapból, vészesen fogy az idei keret. De elmondjuk azt is, miért is csinálja ezt a kormány.

Tovább a cikkhez

Rekordütemben terjed a vírus a világban - Rosszul sült el az iskolanyitás a szomszédunkban

Bár a hétvégi alacsonyabb tesztelés miatt a napi esetszám már „csak” 100 ezer új koronavírus-fertőzöttet mutat a világban, de az ilyen hatásokat kisimító 7-napos mozgóátlag rekordütemű terjedést jelez, mert az Egyesült Államokban, Svédországban és Lengyelországban nem meggyőző a járvány visszaszorulása, miközben Iránban, Peruban, Pakisztánban, Bangladeshben, Indiában egyértelműen tovább gyorsult, Brazíliában pedig igen magas ütem körül stabilizálódott a terjedés. Idehaza a hosszú hétvége első felében már több hónapja nem látott alacsony fertőzési ütemet közöltek, de a ma reggeli friss adat megint gyorsulásról árulkodik, és szinte kizárólag a központi régióban. Friss híreink kedden percről-percre.

Tovább a cikkhez

Többen mennének plázákba, mint étterembe a koronavírus miatt

Az S&P Global által elvégzett felmérés szerint, ha választaniuk kellene a fogyasztóknak, hogy plázákba mennek vagy étterembe, akkor sokan a pláza mellett döntenének - írja a MarketWatch.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: hatalmas gazdaságélénkítő csomagot jelentettek be Oroszországban

Oroszország júliusban egy 5 ezer milliárd rubeles (mintegy 73 milliárd dolláros), 2021 végéig tartó terv megvalósításába kezd a Covid-19-járvány által megtépázott gazdasága helyreállítása érdekében - jelentette ki kedden Mihail Misusztyin orosz kormányfő Vlagyimir Putyin elnöknek.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: 800 alá csökkent Törökországban a napi megbetegedések száma

Törökországban kedden 800 alá csökkent a lassuló koronavírus-járvány újonnan igazolt fertőzéses eseteinek a száma - derült ki a Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter Twitter-fiókján megosztott táblázatból, amely szerint az utóbbi 24 óra leforgása alatt 786 ember szervezetében mutatták ki a kórokozót, így a regisztrált fertőzöttek száma 165 ezer 555-re nőtt.

Tovább a cikkhez
koronavirus
Disney
Németország
Elon Musk
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
strand_koronavirus