Előfizetői tartalom

Elképesztő izgalmakat hozott a koronavírus és George Floyd halála - Drámai véget érhet a Trump-korszak

A legfrissebb közvéleménykutatások szerint Donald Trump súlyos vereséget szenvedne, ha most lennének az elnökválasztások. A különféle modellek a gazdaság eredményeiből is Trump-vereséget vetítenek előre, de a jelenlegi helyzetben ezek használhatatlanok, mert a választók a krízis közepette is elégedettek Trump gazdaságpolitikájával. A koronavírus és a tüntetések már sokkal jobban erodálják az elnök népszerűségét, de ezek hatása enyhülhet a választás közeledtével. Trump emellett Kínával szembeni fellépésével tematizálni tudja a napi közbeszédet. Demokrata ellenfele, Joe Biden hajlamos a politikai hibákra, ráadásul relatíve magas támogatottsága mellett alacsony a szavazói elkötelezettsége, így a választás finisében Trump könnyen maga mellé állíthatja még a jelenleg bizonytalan választókat - a voksolást eldöntő csatatér-államokban szoros az állás. Az országos felmérések pedig az amerikai választási rendszer miatt is torz képet mutatnak. Trumpnak tehát jelenleg nem jók az esélyei, de elhamarkodott dolog lenne lefutott választásról beszélni.

Véget ér a Trump-korszak Amerikában? Ha a következő kedden tartanák az amerikai elnökválasztást, akkor Donald Trump minden valószínűség szerint elveszítené azt. A felmérésekben demokrata ellenfele, Joe Biden rendszeresen veri az elnököt, a kettejük közti különbség növekszik. A fogadóirodák is egyértelmű Biden-győzelmet hoznak ki, és a szorzók itt is egyre alacsonyabbak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés