Előfizetői tartalom

Újabb bosszantó lépés miatt tovább nő a feszültség a két Korea között

MTI
Miután hétfőn azt jelezte Észak-Korea, hogy 12 millió propagandaröplapot szór szét Dél-Korea felett, azt is bejelentette az északi ország hadserege, hogy visszaállítják a határon a propaganda-híradásokat sugárzó hangszórókat, amelyeket a két ország közötti katonai feszültség csökkentését célzó 2018-as egyezmény aláírását követően szereltek le.

A dél-koreai országegyesítési minisztérium felszólított Phenjant, hagyjon fel a röplapozás tervével, amely nem szolgálja a két ország közötti jó viszonyt. Kjong Du Dzsong dél-koreai védelmi miniszter a parlamentben azt mondta, a hadsereg számára elsősorban az számít, Észak-Korea milyen eszközt használ a röplapok célba juttatására. Kapcsolódó cikkünk 2020. 06. 22....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés