Előfizetői tartalom

Nagy fegyelem kell Magyarországon, de jobb lehet az élet, mint a koronavírus előtt volt

Az egészségügyi veszélyhelyzet miatt sok munkavállaló veszítette el az állását, vagy csökkent a jövedelmük, ezért fontosnak tartom, hogy ebben az időszakban biztosított legyen számukra a segítség, például lehetőség az átképzésre. A munkahelyek megőrzését, a bővítést a kormány is fontosnak gondolta, ez a jövő évi költségvetésben is világosan rögzítve van – mondta a Portfolio-nak Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke. A jövő évi büdzsé megalkotóinak nagy fegyelmezettségre van szüksége, oda kell figyelni a kiadásokra, amelyek összességében nem emelkedhetnek, és – hasonlóan az elmúlt évekhez – jelentős, ám rugalmasan felhasználható tartalékokat is be kell építeni a költségvetésbe. Domokos László azt is elárulta, az ÁSZ hogyan tudott alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez a koronavírus-járvány idején. Szerinte az otthoni munkakörülmények egy magasabb fokú nyugalmi helyzetet jelenthetnek, ami végső soron eredményezheti azt, hogy a munkavállaló hatékonyabban dolgozik. Ugyanakkor egyes munkáltatóknak problémát jelenthet, hogy nem állnak rendelkezésére azok az eszközök, amivel irányítani tudják a munkafolyamatokat. Végül azt is elmondta, hogy miért van szükség az állam aktív szerepvállalására a gazdaságban.

Amikor a rendkívüli jogrend még hatályban volt Magyarországon, akkor úgy fogalmazott, hogy hamarosan új lehetőségek nyílnak az emberek előtt, de ezeket észre kell venni. Egy rendkívül nehéz időszak áll mögöttünk, de az igazság az, hogy még nincs vége, a munkát folytatni kell. Mindenhol azt olvashattuk, hogy „megváltoztak az életkörülmények”, azonban ez nem csak a veszélyhelyzetre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés