Előfizetői tartalom

Végre elfogadta a koronavírusról szóló határozatát az ENSZ BT

MTI
Egyhangúlag fogadta el a koronavírusról szóló határozatát az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT), miután több mint három hónapon át nem volt egyetértés a járványra adandó választ illetően a testületben - közölték a világszervezet diplomatái szerdán. Az előterjesztést hivatalosan még nem fogadták el, arra értesülések szerint még a nap folyamán sor kerül.

A BT öt állandó és tíz nem állandó tagja a szavazatleadásra tűzött szerdai határidő előtt adta hozzájárulását a Franciaország és Tunézia általkezdeményezett előterjesztéshez. A határozat emlékeztet António Guterres ENSZ-főtitkár március 23-i globális tűzszüneti felhívására, konkrétan arra, hogy a világ erőfeszítéseit a pandémia megfékezésére összpontosíthassák....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés