Előfizetői tartalom

Még mindig mély recessziót vár Magyarországon idén az Európai Bizottság

Portfolio
A májusi előrejelzésben megfogalmazott 7%-os idei magyar recessziós előrejelzését a ma frissített előrejelzésében is fenntartotta az Európai Bizottság és közben jövőre továbbra is 6%-os GDP-szárnyalást vár. Mindeközben az eurózónára a májusi 7,7% helyett már 8,7%-os, az EU egészére pedig 7,4% helyett 8,3%-os recessziót vár a Bizottság nyári előrejelzése, azaz a magyar előrejelzés nem romlott az átlaggal együtt.

Az összeurópai és benne az eurózónás előrejelzéseket külön cikkünkben írtuk meg.  Kapcsolódó cikkünk 2020. 07. 07. Még mélyebb válság vár Európára, mint amire számítottak A Bizottság mai előrejelzése mellett érdemes megjegyezni, hogy a Reuters elemzői konszenzusa idénre 5,1%-os visszaesést várt, míg a kormány 3%-os recessziós előrejelzést mondott, a Magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés