Koronavírus
Gazdaság

Koronavírus: itt a hétfő reggeli jelentés a magyar fertőzöttekről

Portfolio
13 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4247 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Nincs újabb elhunyt, az elhunytak száma változatlanul 595 fő, 3073-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 579 fő. Az aktív fertőzöttek 38%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 46%-a budapesti. 127 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen. Az új fertőzöttek nagy része Borsod-Abaúj-Zemplén megyében él, Budapesten és Pest megyében 1-1 fertőzöttet regisztráltak.

Az új fertőzöttek száma 13, azaz továbbra is nagyon alacsony. Az elmúlt hét átlagában 8 új megbetegedést regisztráltak naponta Magyarországon.

Második napja nem hunyt el senki, ezzel a halottak száma is alacsony volt az elmúlt napokban. Az aktív fertőzöttek száma is folyamatosan csökken, azaz a következő hetekben nem várható, hogy a halálesetek száma nőjön.

Az új fertőzöttek közül 9-en Borsod-Abaúj-Zemplén megyében élnek, de 1-1 beteget találtak Budapesten, Pest megyében, Vas- és Hajdú-Bihar megyékben.

terkep_korona

A magyarországi járványügyi adatok továbbra is kedvezőek - írják a tájékoztató portálon. A sikeres védekezésnek köszönhetően eddig el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. A járvány azonban nem ért véget, a környező országokban a megbetegedések számának növekedése tapasztalható, ezért fennáll a behurcolás veszélye. A kormány ezért döntött bizonyos országok esetében a beutazási szabályok szigorításáról - emlékeztetnek.

Címlapkép: Getty Images

Frankfurti tőzsde
bejrút200804
koronavirus
erkély zöld épület
moszkva vörös tér oroszország kreml
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
bejrút200804