Előfizetői tartalom

Nem volt akkora felpattanás az eurózóna ipari termelésében, mint várták

Portfolio
A várt 15% helyett „csak” 12,4%-kal ugrott májusban áprilishoz képest az ipari termelés az eurózónában, ami kevésbé erős gazdasági kilábalást tükröz a márciusi-áprilisi zuhanás után. Biztató azonban, hogy a növekedés nagy részét a tartós cikkek, mint például a gépjárművek és hűtőszekrények termelése húzta felfelé, azaz a válság alatt is látnak fogyasztói keresletet a szektor szereplői.

Az Eurostat kedden közzétett adatai során az áprilisi 17,1%-os havi alapú termelési zuhanást most 18,2%-ora növelte a felülvizsgálattal, előtte márciusban 11,8%-os volt az esés mértéke a koronavírus-járvány miatt életbe lépő gazdasági korlátozások hatására. A májusi visszapattanás tehát a március-áprilisi hanyatlásnak csak kis részét korrigálta. Éves alapon májusban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés