Előfizetői tartalom

Ezért fáj a gyenge forint: százmilliárdokkal ugrott meg Magyarország adóssága

Majdnem 2200 milliárd forinttal emelkedett a központi költségvetés adóssága az első félévben, így átlépte a 30 ezer milliárd forintot – derül ki az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) júniusi beszámolójából. A növekedésből több mint 900 milliárd forintot a devizaadósság tett ki az új kibocsátásoknak és a gyengébb forintnak köszönhetően. Utóbbi tényező önmagában közel 400 milliárd forintot adott az adósságunkhoz.

Megugrott az adósságunk a válságban Június végére 31 853,3 milliárd forintra emelkedett a központi költségvetés adóssága, ez 2171,3 milliárd forinttal volt magasabb a tavaly év véginél – derül ki az ÁKK statisztikájából. A jelentős növekedés nem véletlen, hiszen a költségvetés több mint 1800 milliárd forintos hiányt halmozott fel ebben az időszakban, amit meg kellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés