Előfizetői tartalom

Eddig nem ismert koronavírusos számokat tettek közzé Magyarországon - Van egy megye, ahol nincs fertőzött

Portfolio
Sokáig csak arról közölt napi szinten adatot a hivatalos kormányzati koronavírusos oldal, hogy az egyes megyékben mennyien kapták el összesen a vírust a járvány tavaszi kezdete óta és azt, hogy mennyien vannak aktuálisan fertőzött állapotban az országban. Az elmúlt hetekben viszont több alkalommal is közzétették a megyei bontást. Először július közepén tettek közzé ilyen típusú számokat: akkor 4 olyan megye volt, ahol nem volt aktív fertőzött, most már csak egy, Békés.

A mostani tájékoztatás szerint az összes itthoni aktív fertőzött (se nem gyógyult meg, se nem hunyt el) száma 530 fő és közülük továbbra is Budapesten van a legtöbb aktív fertőzött: 176 fő. Ezt Pest megye követi 88 fővel, majd Zala (74 fő), Borsod-Abaúj-Zemplén (50 fő) és Csongrád-Csanád (27 fő) megyék következnek. Amint láthatjuk: jelenleg egy olyan megye van, ahol...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés