Előfizetői tartalom

Lassan, de biztosan élénkül a kínai gazdaság

MTI
|
Portfolio
Alapvetően a kínai gazdasági helyzet fokozatos javulásáról számol be mai adatdömping, de kitörő lendületet azért nem mutat az így kirajzolódó kép. Az ipari termelés növekedése Kínában júliusban is növekedett, de nem gyorsult tovább, miközben az ország kiskereskedelmi forgalma a vártnál lassabb ütemben áll helyre a koronavírus-járványt követően.

A kínai statisztikai hivatal által pénteken közzétett adatok szerint az ipari termelés júliusban ismét 4,8 százalékkal bővült, csakúgy, mint az előző hónapban. Elemzők 5,1 százalékos növekedésre számítottak. Havi összevetésben 0,98 százalékos bővülést regisztráltak júniusról júliusra. A termelés növekedése júliusban a feldolgozóiparban volt a legmarkánsabb: 6,0...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés