Előfizetői tartalom

VIDEÓ: Összeomlott a turizmus, bajban a budapesti szállodák

A COVID-19 kirobbanását megszenvedte a hazai turizmus, és ugyan a KSH adatai alapján a nyári hónapokban dübörög a belföldi idegenforgalom, azonban a nagyrészt a külföldi turistákra építő fővárosi turizmusban továbbra is szinte reménytelen a helyzet. Fővárosi szállodákat kérdeztünk arról, hogyan élték meg az elmúlt hónapok viszontagságait és mire számítanak, mikor térhet vissza minden a régi kerékvágásba.

Az elmúlt években újabb és újabb rekordokat döntött a turizmus Magyarországon, azonban a COVID-19 megjelenése padlóra küldte az ágazatot, legalábbis egy időre. Az idei év első felében a tavalyi év azonos időszakához képest a kereskedelmi szálláshelyek 61%-kal kevesebb, összesen 5,2 millió vendégéjszakát regisztráltak. A külföldi vendégek 66, a belföldi vendégek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés