Előfizetői tartalom

Koronavírus: nemcsak azonnali szigorítás kell Magyarországon, hanem pénzinjekció is

A magyar határzár nem csupán egy elkésett intézkedés, hanem a jelenlegi formájában a gazdaságra is azonnali negatív hatást gyakorol. Ezért olyan intézkedésekre lenne szükség, amelyek megfelelnek a járványügyi szakemberek tanácsainak – sikeresen gátolják a vírus terjedését –, nem lehetetlenítik el a mindennapokat, miközben a gazdasági szempontokat is figyelembe veszik. Mindeközben elképesztően fontos, hogy ha olyan korlátozásokat vezet be a kormány, amelyek a gazdaságra is hatással vannak, akkor azzal párhuzamosan azonnali stimulust is bevezessen. Különben újra jelentősen romlani fognak a kilábalás esélyei.

Habár Merkely Béla a külföldre látogató magyarokat tette felelőssé a második hullám hazai megjelenését, akiktől szerinte elvárható lett volna, hogy itthon nyaraljanak, rögzítsük: nem a magyar emberek színezgették zöldre, sárgára vagy éppen pirosra az egyes országokat, hanem a kormányzat adott zöld jelzést pl. Horvátországra is, ahol drasztikusan megnőtt az esetszám augusztusban....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái