Előfizetői tartalom

Versenyt fut Európa és Kína a klímaválság megoldásához kulcsfontosságú technológiáért

Jelenleg Kína gyártja a legolcsóbb elektrolizálókat a világon, de a megújuló energiával termelt zöld hidrogén előállításához szükséges új, innovatív technológiák fejlesztésében Európa jár az élen. A vízbontással karbonmentes módon hidrogént előállító elektrolizálók várhatóan alapvető elemei lesznek a gazdaság dekarbonizálásának, vagyis a klímaváltozást okozó szén-dioxid-kibocsátással járó fosszilis energiaforrásokról a tiszta, döntően megújuló energiaforrásokra való átállásnak.

Amikor hidrogénstratégiáját júliusban ismertette, az Európai Bizottság egyben az elektrolizálók tömegtermelését lehetővé tevő fejlesztési versenyt is indított. A testület célja, hogy 2030-ra legkevesebb 40 gigawattnyi, akár 10 millió tonna zöld hidrogén előállítását is lehetővé tevő elektrolizáló kapacitás települjön az EU-ban. Bár egyéb előállítási módjai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés