Előfizetői tartalom

Újra kell éleszteni a magyar kurzarbeit támogatást!

Csiki Gergely
A koronavírus-válság miatt leginkább sújtott iparágak szereplőinek és azok dolgozóinak valódi és nagy segítség volt a bértámogatási program - fejtette ki a Portfolio-nak Fajcsák Gábor. Az RSM adóüzletágának vezetője ugyanakkor arról is beszélt, hogy a túlkomplikált szabályozás miatt sokan nem merték maguk elindítani a támogatási folyamatot. A szakértőt annak kapcsán kérdeztük, hogy augusztus végével megszűnt a kurzarbeitnak nevezett állami pályázati program. Szerinte célszerű lenne a bértámogatás lehetőségét újraéleszteni és kiterjeszteni, teknitettel arra, hogy a járvány második hulláma a nyakunkon van.

A saját ügyfél tapasztalatok alapján beváltotta a hozzá fűzött reményeket, várakozásokat a magyar kurzarbeit? Aki igényelte, ott rendben megkapták-e a bértámogatást? Fajcsák Gábor: Azokban az esetekben, ahol részt vettünk a bértámogatási igénylések benyújtásában és így volt pontos rálátásunk a továbbiakra, azt tapasztaltuk, hogy a pozitív elbírálásokat követően...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái