Előfizetői tartalom

Csúcsra repítette a koronavírus hatása a Balatont, de a jövő is a víruson múlik

A legnépszerűbb turisztikai régió a magyarok körében évek óta a Balaton, idén sem volt ez másképp. A járványhelyzet miatt elrendelt korlátozások feloldásának köszönhetően a belföldivendég-forgalom júniusban kezdődött dinamikus növekedése júliusban is folytatódott, augusztusban is zsúfolásig megteltek a vendéglátóhelyek a magyar tengernél. A kérdés az, vajon – részben legalábbis – a koronavírusnak köszönhetően megvalósul-e az egész éves Balaton koncepciója, a magyar vendégek őszi, téli, tavaszi utazásaik során is a tavat választják-e majd külföldi úti cél helyett.

A KSH adatai szerint az elmúlt években a legnépszerűbb turisztikai régiónak a Balaton számít a magyarok körében. Nem meglepő, hogy sokan a járványügyi helyzetben sem mondtak le az utazásról és a magyar tengert választották. Ugyanakkor, noha a belföldivendég-forgalom júniusban kezdődött dinamikus növekedése júliusban is folytatódott, összességében a turizmus szempontjából...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés