Előfizetői tartalom

Brexit: a színpadon mosolyognak, a függöny mögött rugdosnak a felek

Portfolio
Bár a brit kormány tett egy erősen bizalomromboló lépést a belső piaci törvény brit alsóházi elfogadtatásával, az EU úgy tesz, mintha mi sem történt volna: ma is Londonban egyeztet az uniós Brexit-ügyi főtárgyaló, jövő héten Brüsszelben folytatják a tárgyalások kilencedik körét és látszólag minden halad a kereskedelmi megállapodás felé. Csak közben az EU október elején várhatóan jogi lépéseket tesz a brit kormány belső piaci törvénye miatt, míg a brit kormány arra figyelmezteti a cégeket, hogy készüljenek a megállapodás nélküli kizuhanásra. Furcsa kettősség mellett telnek tehát ezek a hetek.

A belső piaci törvény két ponton, a kereskedelem és az állami támogatási szabályok terén is egyoldalúan felülírná az EU-val januárban aláírt kilépési megállapodást azzal, hogy brit miniszterek kezébe adná a felmentést a kilépési egyezményben rögzített feltételek alól. Hivatalosan azért csinálja ezt a brit kormány, hogy a nemzetközösség négy tagja között a januártól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés