Kávé
Gazdaság

Minden csésze kávét karbonsemlegessé akar tenni a Nespresso

Portfolio
A Nespresso bejelentette, hogy 2022-ben minden csésze kávéja karbonsemleges lesz - az otthoni és a professzionális ügyfeleknek szánt termékek egyaránt. A vállalást több mint 10 éven át tartó munka előzte meg, amely során a Nespresso jelentős mértékben csökkentette szén-dioxid kibocsátását, a fennmaradó részt pedig erdőgazdálkodással ellensúlyozta - szerepel a cég közleményében.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

„A klímaváltozás valóságos, és a jövőnk múlik azon, hogy minél gyorsabb ütemben haladjunk a fenntarthatósági célkitűzéseink megvalósításával. Ez az oka annak, hogy most magasabbra tesszük a lécet, és megígérjük, hogy 2022-ben már karbonsemleges lesz kávénk" - nyilatkozta Guillaume Le Cunff, a Nespresso vezérigazgatója.

A vállalat üzleti tevékenysége 2017 óta karbonsemleges, most pedig új célként tűzte ki, hogy ellátási lánca további részein és termékei életciklusában is visszaszorítja a szén-dioxid kibocsátását. A cég a karbonsemlegesség eléréséhez: csökkenti szén-dioxid kibocsátását, fákat telepít a kávéfarmokon és azok környékén, ahonnan a kávét beszerzi, illetve támogatással és befektetéssel segíti a minőségi ellensúlyozó – offsetting - projekteket.

A szén-dioxid kibocsátás csökkentése érdekében mostantól:

  • Fenntartható forrásból származó energiát alkalmaznak az értékláncban
  • A kávégépekben növelik az újrahasznosított műanyagok arányát, a kávékapszulák pedig egyre nagyobb arányban újrahasznosított alumíniumból, illetve kis karbonlábnyomú, új alumíniumból készülnek.
  • Fákat telepítenek a kávéfarmokon és a környező vidékeken

„Az éghajlatváltozás már zajlik, ami azt jelenti, hogy mindannyiunknak felelősséget kell vállalnunk érte, és cselekednünk kell – méghozzá gyorsan”- mondta George Clooney színész, a márka globális nagykövete és a Nespresso Fenntarthatósági Tanácsadó Testületének tagja. 

koronavirus jarvany halaos aldozat
unhappy_2
amerikai elnökválasztás trump biden usa
valasztas
törökország erdogan
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronavirus jarvany halaos aldozat